La protesta a la seu del Districte del dia 7. Foto: Raval Rebel i Resistim al Gòtic

Un grup de persones convocades per les entitats Raval Rebel i Resistim al Gòtic van ocupar el 7 de novembre durant una estona la seu del Districte per denunciar la situació de quatre famílies que viuen en diferents pisos ocupats (tres al Raval i un al Gòtic).

Les dues entitats van organitzar la protesta per pressionar el Districte i l’Ajuntament per tal que negociïn amb la propietat dels pisos, el fons d’inversió Cerberus, per evitar que les famílies siguin desnonades i puguin seguir vivint als pisos amb un lloguer social. En el cas dels pisos del Raval, situats als carrers de la Cera, Roig i Riereta, ara mateix no hi ha cap ordre de desnonament, tot i que el procés judicial segueix obert.

Quatre dies després de la protesta, les entitats van aconseguir reunir-se amb el regidor Jordi Rabassa. L’objectiu de Raval Rebel i de Resistim al Gòtic és que l’Ajuntament aconsegueixi que el fons d’inversió paralitzi els processos judicials oberts i que es creï una taula de negociació permanent amb representació dels afectats per aconseguir lloguers socials.

MÉS PREVENCIÓ
Un dels integrants de Raval Rebel, Miguel Martín, denuncia en declaracions a Línia Ciutat Vella que l’Ajuntament “només es mou quan hi ha la urgència del desnonament però no per fer prevenció”. Martín afegeix que des de l’entitat sempre avisen sobre els possibles desnonaments que tenen controlats però creu que el consistori es mou amb lentitud. “Si es fes una feina més preventiva es podrien evitar situacions de molta angoixa per a les famílies”, conclou Martín.