L’interior del recinte, després de l’ocupació. Foto: Línia Ciutat Vella

Un grup d’integrants de la plataforma CAP Raval Nord Digne van ocupar el passat 21 de març la capella de la Misericòrdia per reclamar que sigui l’espai que acull el nou CAP Raval Nord. L’ocupació és un nou episodi d’aquest serial que fa mesos que dura i que dos dies abans va tenir un nou capítol quan la Comissió d’Economia, amb els vots del PDeCAT, Cs, el PSC i el PP, va votar en contra de la rescissió de la cessió d’aquest edifici al Macba.

Un cop feta pública l’ocupació, els representants de CAP Raval Nord Digne van fer una roda de premsa per explicar-ne els motius. Núria Villanueva, infermera del CAP, va explicar que l’estat actual del centre sanitari “no permet garantir una qualitat assistencial a causa del seu estat”. Villanueva va voler deixar clar que el fet de reivindicar la Misericòrdia “no és un caprici”. Un altre dels integrants de la plataforma, el líder veïnal Iñaki Garcia, va afirmar que “ningú pot entendre com a prioritària l’ampliació del Macba” i va afegir que no acceptaran “res que passi per sobre dels treballadors del CAP, els veïns o el sentit comú”.

L’objectiu de la plataforma veïnal, que va voler deixar clar que l’ocupació arribava després de veure els resultats de la votació del dia 19, és seguir ocupant la Misericòrdia fins al Ple del 29 de març, dia en què es decidirà el futur del CAP, per fer pressió.

Després de donar les seves explicacions, els ocupants van començar a preparar l’espai per fer-hi diferents activitats i xerrades. Al tancament d’aquesta edició, les activitats ja estaven en marxa i l’ocupació seguia, mentre la regidora Gala Pin deia que “la decisió de desallotjar és del Macba”.