Imatge del moment de la recuperació a Riereta, 3. Foto: Acció Raval

La lluita dels veïns del Raval contra els narcopisos no s’atura. De fet, els veïns que combaten la presència de traficants en pisos ocupats poden dir que aquest novembre han guanyat diverses batalles. I és que entre el 9 i el 18 de novembre uns quants veïns del barri van aconseguir expulsar diferents traficants de pisos i locals on es venia droga.

El primer cas va ser el del número 5 del carrer de la Riereta, on gràcies a una operació de la Guàrdia Urbana es va poder tancar un punt de venda de droga. El segon cas va ser el del número 9 del carrer Vistalegre. De fet, aquest punt de venda de droga també va ser desmantellat primer durant una operació policial de la Guàrdia Urbana, que va acabar amb la detenció de dues persones com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per tràfic de substàncies estupefaents. L’ocupació va arribar després de l’operació policial. Una veïna, amb el suport de la plataforma Acció Raval, va decidir entrar-hi per evitar que fos reocupat amb la voluntat de donar-li un ús social. Una intenció, però, que no comparteixen els veïns del carrer d’en Roig, Picalquers i Robadors, tal com van fer públic uns dies més tard en un comunicat on rebutjaven les anomenades ‘ocupacions ciutadanes’.

El tercer cas es va produir el passat 17 de novembre. En aquest cas, un traficant, tal com va avançar El Periódico, va entrar al número 27 del carrer de Sant Vicens a primera hora del matí. De seguida hi van començar a aparèixer toxicòmans. Això va provocar la reacció de tres veïnes, que van intentar fer fora el traficant. Finalment, qui ho va aconseguir va ser la Guàrdia Urbana.

L’endemà els veïns van tornar a sortir al carrer per defensar un pis que havien recuperat per a una família. Una vintena de persones van fer pressió per evitar que els traficants, que volien tornar a entrar al pis, ho aconseguissin.

Per últim, un grup de veïns, amb l’ajuda d’uns quants joves, van alliberar un altre punt de venda de droga el dia 19. És d’un local del número 3 del carrer Riereta que, segons Acció Raval, “havia donat problemes durant tres anys amb total impunitat”.