Suposarà que 28 locals més hauran de tancar a les onze de la nit cada dia de la setmana. Imatge d’arxiu

Les noves limitacions de l’horari d’obertura de terrasses en zones tensades acústicament del districte ja s’han publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). Ara s’obrirà un període d’al·legacions i quan el decret passi a aprovació definitiva suposarà que 28 nous establiments hauran de tancar a les onze de la nit cada dia de la setmana.

D’aquesta forma s’avançarà l’horari actual, que permetia obrir fins a la mitjanit els dies laborables i fins a la una de la matinada el cap de setmana. Els locals afectats estan ubicats al carrer Miquel Pedrola i Alegre, al barri de la Barceloneta, i també a diferents carrers del nucli antic, com Fonollar, Carders, Allada-Vermell i Tantarantana.

Noves zones tensades

Ciutat Vella ja ha aplicat aquesta normativa als carrers Joaquim Costa, Plaça dels Àngels, carrer d’Escudellers, plaça George Orwell (al Gòtic i al Raval) i als seus entorns després de l’estudi que va fer-se per avaluar els nivells de soroll en aquests punts de la ciutat. Gràcies als aparells de monitoratge es va comprovar que en període nocturn – d’onze de la nit a set del matí – se superaven els objectius de qualitat acústica.

El districte de Ciutat Vella ja ha iniciat les tasques d’estudi per a definir noves zones tensades acústicament, que en un futur podrien estar subjectes a mesures contra la contaminació acústica.

Crítiques del Gremi de Restauració

El Gremi de Restauració ha criticat la mesura, tot afirmant que és “impropi” i “inaudit” que el govern en funcions limiti l’horari de les terrasses de Ciutat Vella. En un comunicat, els restauradors demanen que es deixi sense efecte l’aprovació de les restriccions que afectaria 28 bars i restaurants.

“L’actual govern ha d’assumir que es troba en funcions i, consegüentment, evitar prendre cap decisió que pugui comprometre l’executiu que assumirà les regnes de la ciutat a partir que es constitueixi el nou plenari municipal. El que està succeint a Ciutat Vella és una anomalia democràtica”, ha etzibat el seu director, Roger Pallarols.

L’entitat empresarial, que ha interposat recurs contenciós administratiu contra totes i cadascuna de les restriccions horàries que es troben en vigor, ha proposat reintroduir l’horari que preveu l’ordenança a totes les terrasses de la ciutat.