Una de les reivindicacions per demanar el nou CAP Gòtic. Foto: Twitter (@CAPGoticNouJa)

La llarga espera perquè el CAP Gòtic sàpiga quin serà, finalment, el lloc escollit per fer el nou edifici està més a prop d’acabar-se. Ara mateix les opcions s’han reduït a dues: d’una banda l’ampliació de l’actual edifici a la capella del Sant Esperit o, de l’altra, l’edifici municipal que hi ha a la plaça Pi i Sunyer del Portal de l’Àngel. La decisió final es prendrà al voltant de les dates de Nadal.

En conversa amb Línia Ciutat Vella, Helia Cebrián, la directora del centre, i Oriol Rebagliato, el director adjunt, expliquen que la millor opció seria l’edifici municipal de la plaça Pi i Sunyer, ja que garanteix “triplicar els 900 metres quadrats de l’actual CAP”, que és el que necessiten per garantir un bon servei. Sobre l’altra opció, no la veuen viable perquè “els problemes que s’han arrossegat durant 20 anys persistirien”. De fet, afegeixen que l’Ajuntament els ha dit que l’ampliació a la capella tindria complicacions tècniques. Cal recordar que l’opció de l’edifici de Correus, que era la preferida dels professionals mèdics, ha quedat descartada per l’Ajuntament.

En paral·lel, segueixen les obres per acabar els mòduls de l’ampliació provisional que s’està fent a davant del CAP, on també hi ha una carpa inflable que s’està fent servir com a espai del CAP. Està previst que s’acabin al llarg del desembre però segurament no estaran operatius fins passat festes. Aquesta ampliació provisional es farà servir, en el millor dels casos, entre tres i cinc anys. L’estrena de l’edifici nou, doncs, va per llarg.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram