Un jove de nacionalitat síria de 18 anys va morir la matinada del 21 de gener a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del districte, on havia estat traslladat després de ser detingut per cometre un robatori. El resultat de l’autòpsia va apuntar a una insuficiència cardiorespiratòria aguda i va descartar una mort violenta.

Tal com van explicar des del TSJC, un cop descartat que el jove patís una mort violenta traumàtica, ara caldrà veure els resultats de les proves complementàries, com ara l’anàlisi de tòxics.

Després de la mort del jove, els Mossos d’Esquadra van explicar que els agents van traslladar el jove al CAP Pere Camps quan aquest els va comunicar que no es trobava bé. Després de rebre l’informe de l’alta mèdica, la policia el va tornar a la comissaria. Al cap de poca estona el noi es va desmaiar i va morir.

En paral·lel, el 25 de gener diverses entitats van convocar una protesta al carrer Vistalegre per exigir “prou morts sota custòdia policial”. Des de la CUP s’ha denunciat la “minsa informació que les institucions han donat als mitjans de comunicació”.