debat MACBA

La pissarra del debat sobre l’ampliació del Macba. Foto: Twitter (@NoMacba)

Una pissarra blanca en mig de la plaça dels Àngels. Una pregunta clara escrita amb retolador negre: “Cal una ampliació del Macba?”. I dues columnes, la del ‘sí’ i la del ‘no’. La plataforma veïnal en contra de l’ampliació d’aquest museu va convocar un “debat obert” el 14 de setembre per posar en comú les opinions dels veïns sobre el projecte de creixement de l’equipament.

L’acte va servir per refermar la voluntat de molts veïns per evitar que el Macba “ocupi 908 metres quadrats d’espai públic”. Entre les múltiples raons que exposen els contraris a l’ampliació, hi ha el fet que “el Raval és el barri amb menys espai públic per habitant de Barcelona” i que els veïns no es poden permetre perdre “ni un metre quadrat”, en paraules de Santi González, una de les veus més actives en aquest moviment. També al·leguen, entre altres coses, que la major part de la col·lecció del Macba és privada i que l’ampliació del museu faria augmentar el turisme al barri, alhora que recorden que “Ciutat Vella és l’únic districte de Barcelona sense biblioteca de districte”.

Amb tot, mantenen intacta la seva oposició a l’ampliació del Macba a la plaça dels Àngels i continuen fent accions de protesta per evitar-la, com ara penjar més d’un miler de cartells a diferents punts del Raval perquè els veïns coneguin la situació.