El futur de la nova Via Laietana ha fet aquest mes de març un pas endavant després que s’hagi acabat el procés participatiu per dissenyar la seva transformació.

Així doncs, d’aquest procés n’han sorgit dos projectes entre els quals s’escollirà el nou disseny de l’avinguda. Les dues opcions contemplen una Via Laietana amb menys trànsit, més espai per a les bicis i unes voreres més amples. S’eliminaran dos carrils de trànsit i es crearan nous carrils bici. D’aquesta manera, hi haurà dos carrils de baixada –un per a taxis i autobusos i l’altre per a cotxes– i un de pujada que els taxis i els autobusos hauran de compartir amb el trànsit, que només serà local.

El projecte, tal com el Districte ja va admetre fa temps, no s’executarà fins al mandat que ve. De fet, el més probable és que les obres no comencin fins a finals de l’any que ve. A qui no acaba de convèncer el futur disseny és als comerciants de l’avinguda, que creuen que les bicis haurien de circular pels carrils normals de circulació i no tenir-ne d’específics.