Imatge de la manifestació del 9 de setembre. Foto: Twitter (@AccioRaval)

La paciència dels veïns del Raval s’ha esgotat. El passat 9 de setembre, tot i la pluja, més de 300 persones van sortir al carrer per manifestar-se contra la proliferació dels anomenats narcopisos, des dels quals diferents traficants venen heroïna.

Des de fa mesos, els veïns del Raval s’han organitzat per denunciar que l’ocupació de pisos, la majoria propietat de bancs o fons d’inversió, per part de traficants no ha parat de créixer. Han fet cassolades i han sortit al carrer, però la marxa del dia 9 va ser la primera que va reunir tanta gent. La manifestació va començar a les sis de la tarda a la plaça de Ramalleres, on hi ha la seu del Districte. Amb els lemes ‘Traficants foteu el camp’ i ‘Fora traficants del Raval’, els veïns van recórrer els punts més crítics del barri, on tenen detectats els narcopisos. Al conjunt del Raval n’hi ha una seixantena. Durant la protesta es va llegir un manifest per demanar mesures concretes, tant a la policia, als jutges com a l’Ajuntament, per posar fi a una situació que causa baralles, inseguretat i problemes de salubritat.

OPERACIÓ POLICIAL
Quatre dies més tard, el 13 de setembre, la Guàrdia Urbana va detenir un home en una operació contra un narcopis, situat al 53 del carrer Ferlandina. D’altra banda, un dia abans d’aquesta detenció es va produir un incendi en els baixos del número 4 del carrer de Sant Gil. Des de l’Eix Sant Gil denuncien que es tracta d’un altre narcopis, tot i que els Mossos d’Esquadra ho han negat.

Per la seva banda, la regidora Gala Pin va afirmar el dia de la manifestació que s’està treballant per “abordar la problemàtica”. En una entrevista a Catalunya Ràdio uns dies més tard va dir que “hi ha molts propietaris que no s’ocupen dels pisos” i va avisar que multaran els bancs i els fons d’inversió si no posen els pisos al mercat de lloguer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram