Una imatge recent de la plaça dels Àngels. Foto: Línia Ciutat Vella

Ciutat Vella està patint com cap altre lloc de la ciutat la pandèmia del coronavirus. De fet, des de fa no gaires dies el districte ha superat la barrera dels 350 contagis per cada 100.000 persones, unes xifres que no tenen equivalència en cap altre districte.

El gran augment es va produir entre la setmana del 28 de setembre i la del 4 d’octubre i la del 5 d’octubre i l’11 d’octubre. A la primera, les xifres eren de 222 casos per cada 100.000 persones, mentre que a la següent el nombre de casos es va enfilar fins als 354 per cada 100.000 persones. La setmana següent, la del 12 al 18 d’octubre, la xifra era gairebé la mateixa, de 352 casos.

El barri on la situació és més delicada és, amb molta diferència, el Raval. Del 15 d’octubre i fins avui s’han detectat 161 nous positius, una xifra que no se supera en cap altre barri de la ciutat. Pel que fa als altres barris del districte, entre aquests mateixos dies, s’han detectat 56 casos al Gòtic, 46 a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i 34 a la Barceloneta.

MESURES DEL DISTRICTE
Enmig d’aquest escenari, el Districte va presentar fa tres dies una bateria de 120 mesures per mirar de combatre la crisi causada per la pandèmia. Les mesures, que tenen un pressupost de dos milions i mig d’euros, estan dividides en tres eixos: la voluntat de tenir un model econòmic més diversificat, enfortir els drets socials bàsics i millorar les condicions de l’habitatge i l’espai públic. En paral·lel, cal recordar que el conjunt del barri del Raval passarà a formar part del nou Pla de Barris. Fins ara només en forma part la zona sud.