El mercat de Santa Caterina. Sara Arroyo

Més de 180.000 persones van visitar el mercat de Santa Caterina durant el certamen Mercat de Mercats, “un gran festival de la gastronomia” segons l’han definit els paradistes, sumillers, cavistes i pagesos que van exposar els seus productes durant el tres dies que va durar la fira.

El balanç que ha deixat la primera edició d’aquesta fira es fa palès en les xifres: més de 40.000 tiquets de degustació venuts, 150.000 compres directes a les parades i 400 participants entre cuiners, paradistes, pagesos, sumillers i cavistes. El Mercats de mercats va néixer amb l’objectiu de reivindicar el producte de proximitat que té el seu trampolí als mercats, l’espai més divers i complet quan es tracta de gastronomia. Entre la plaça de la Catedral i el mercat de Santa Caterina els visitants van ser partícips d’un itinerari a través d’olors i gustos al més pur estil mediterrani. De fet, durant la fira s’han exposat productes catalans amb acreditació d’IGP i DOP a més de la iniciativa “Compra a pagès”, que permetia als participants adquirir sense intermediaris productes com vi ecològic, oli, vi o mel entre centenars de propostes.

FIRA INTERNACIONAL

L’edició a Catalunya té tres certàmens bessons a Marsella, Gènova i Torí que junt amb Barcelona lideren el projecte europeu. Mercat de mercats és un esdeveniment promogut per l’Institut Municipal de Mercats i finançat per la Unió Europea a través del programa Med Emporion.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram