El programa de beques contribueix a fomentar l’esport a les escoles. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha incrementat l’aportació econòmica del programa de beques per a activitats esportives, que enguany ha destinat prop de 4 milions d’euros als infants i joves. Ciutat Vella és el districte on més beques s’han concedit amb relació al total de menors que hi viuen, un 13,4%. El següent és Nou Barris, amb un 11,4%. En total, s’han concedit 15.365 beques, un 10,3% més que l’any passat.

Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde, ha anunciat les dades i ha fet èmfasi en la necessitat d’inversions com aquesta: “A Barcelona estem compromesos amb l’esport i volem que tots els infants de la nostra ciutat puguin realitzar activitats esportives extraescolars”.

El programa de beques per fomentar la pràctica esportiva es va posar en marxa el curs 2014-2015 i, des de llavors, ha anat incrementant tant el nombre de beques, de 3.278 fins a les 15.365 actuals, com la dotació, de 600.000 euros fins a 4 milions. En funció de les rendes familiars, l’Ajuntament subvenciona entre un 30 i un 90% del preu de l’activitat.

beques esportives collboni

Jaume Collboni ha anunciat l’ampliació del programa de beques. Foto: Ajuntament