Els defensors dels drets dels immigrants van fer abans-d’ahir una demostració de força amb diverses accions per fer visibles les seves reclamacions. Centenars de persones es van tancar durant el matí en esglésies on van seguir una jornada de dejuni i després es van manifestar a la plaça Sant Jaume.

L’acte de protesta es feia per commemorar els 13 anys de les tancades i la vaga de fam que milers d’immigrants van fer en esglésies de tot el país per protestar contra la Llei d’Estrangeria. Convocats per la Federació d’Associació de Veïns (FAVB), l’Associació Papers i Drets per a Tothom, la plataforma Tanquem els CIE i d’altres associacions, centenars de persones van participar en les mobilitzacions sota el lema Papers, treball i dignitat per a tothom.

La jornada va començar amb la tancada i el dejuni entre les 11h del matí i les 17h a tres punts de la ciutat: la parròquia de Sant Medir, a Sants, i a l’església del Pi i a la plaça Sant Jaume, a Ciutat Vella. A les 18h de la tarda, els protestants es van reunir a la plaça Sant Jaume on va començar una manifestació que, després de recórrer diversos carrers del districte, va arribar fins a la Plaça Catalunya.