Niubó

Niubó, durant la seva intervenció al míting del PSC. Foto: PSC

L’alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha celebrat avui un acte per parlar d’esports al Club Natació Atlètic Barceloneta. El que ha cridat més l’atenció de tot ha estat la presència, amb intervenció inclosa, de Rafel Niubó, militant d’ERC i exsecretari general d’Esport de la Generalitat Rafel Niubó. Niubó també va ser president de la federació d’ERC a Barcelona.

Niubó ha explicat que l’ha invitat el socialista David Escudé –regidor i número 5 a la llista– i que Collboni “ho ha permès”. “Soc conscient que és la primera vegada que parla en un míting una persona que és d’un altre partit polític”, ha afegit. I ha fet notar que no era l’únic d’ERC a la sala: “He vist gent del meu partit aquí, set o vuit, alguns amb càrrecs. Alguna cosa deu passar”.

A més, Niubó ha llençat un dard als republicans: “No estic d’acord amb el meu cap de files –ha dit, sense concretar a qui es referia–. Jo soc socialista, d’una altra família, i vosaltres sou socialistes. Hi ha molts ponts de cooperació entre uns i altres”. I ha subratllat que si el deixen parlar en un acte polític del PSC significa que el partit de Salvador Illa “no és gens sectari”. “M’interessa que construïu poliesportius, però també ponts i projectes col·lectius”, ha conclòs. Uns minuts més tard, Collboni li ha contestat que els socialistes no són sectaris i que l’esport els uneix.