escola felip neri

L’Escola Felip Neri passarà a ser pública el curs vinent. Foto: ACN/Eli Don

L’Escola Sant Felip Neri del barri Gòtic passarà, finalment, a formar part de la xarxa pública de centres educatius el curs vinent. Així ho van anunciar ahir a la tarda el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L’anunci es va fer a la mateixa escola aquest dimarts amb els representants del Govern i del consistori davant els pares i mares i alumnes de l’equipament, que van celebrar la notícia. En aquest sentit, Colau va dir que “és una gran notícia” que es puguin quedar al barri perquè són “una escola molt important per a la ciutat”.  Va acabar agraint la labor de les famílies per aconseguir la fita i va afegir que “encara no està tot fet perquè volem ampliar els espais”.

Per la seva banda, Cambray també va celebrar la notícia i va destacar el paper del centre al barri: “Sant Felip Neri és una escola exemplar de cohesió social, equitat i inclusió”. També va afegir que la Felip Neri és la setena escola de Barcelona que passa de concertada a pública, fet que mostra que “s’està iniciant un camí”.

La incorporació a la xarxa pública és el resultat de la lluita de les famílies del centre, que han insistit a la propietat de l’edifici, que és la Congregació de l’Oratori Sant Felip Neri, que acceptés un nou acord de lloguer de l’edifici perquè es pogués fer el canvi i així evitar la possible desaparició de l’escola.

Ara, l’Ajuntament i el Departament d’Educació tenen previst fer una inversió d’1,5 milions d’euros a l’escola per fer-hi obres de millora dels edificis, que haurien de començar el 2023 i la previsió és que s’acabin el 2024.