Aprofitar tot el litoral de la ciutat, amb les seves platges de protagonistes, com un espai d’informació, de trobada i de formació per a totes les persones que així ho desitgin. Aquest és l’objectiu del programa d’enguany del Centre de la Platja, un equipament municipal d’educació ambiental i d’informació del litoral barceloní, situat al davant de l’Hospital del Mar a la platja del Somorrostro, i que ofereix un conjunt de serveis adreçats a la ciutadania per conèixer les platges de la ciutat.

El Centre de la Platja obre de març a setembre i inclou activitats per a tots els públics. Tallers, rutes, contes, visites, espectacles, tertúlies i jocs, servei d’informació i consultes sobre el litoral, préstec gratuït de diaris, llibres, revistes, jocs per a la sorra i material esportiu o visites guiades a l’exposició, entre altres, en son un bon exemple.

Entre les activitats individuals, els usuaris poden fer rutes i visites guiades pels entorns del litoral (la platja, la muralla de mar, la llotja de peix, el zoo, el barri de la Barceloneta, el CRAM –Clínia de Rescat d’Animals Marins–, l’IMAX, etc.), tallers, una activitat de descoberta de la biodiversitat marina, tallers familiars i projeccions de documentals, entre altres. Una de les activitats més destacades és De la platja al Zoo. Els tresors de la Mediterrània, un taller matinal programat per als diumenges que consisteix en la descoberta de la biodiversitat marina que inclou una sessió educativa amb dofins i una entrada de dia al Zoo de Barcelona.

UN AGOST PER ALS BANYISTES

L’agost és el mes amb més densitat de propostes. Es programen activitats per a tots els públics i per acompanyar els banyistes i usuaris de les platges en temporada de bany. Per als més petits destaquen un trencaclosques de les platges, una mirada per veure com ha canviat el litoral o una gimcana relacionada amb la biodiversitat, mentre que per als més grans hi haurà, entre altres, una xerrada sobre l’estat de la cuina mediterrània, un taller sobre les noves tecnologies aplicades a les platges, una georecerca pel litoral o una ruta històrica per la Barceloneta.

Informació i exposicions

El Centre de Platja també ofereix un servei d’informació actualitzat sobre diferents aspectes vinculats amb les platges de la ciutat. Qualsevol persona pot consultar informació sobre l’ecosistema marí, l’ús de les platges i les activitats que s’hi porten a terme.

Aquest centre també disposa d’una sala on es mostren exposicions temporals vinculades amb el litoral barceloní. Del juliol al setembre una exposició mostrarà imatges singulars del litoral barceloní, com s’ha transformat al llarg del temps i l’aspecte actual, la riquesa ambiental que presenta i altres aspectes vinculats amb l’àmbit de la sostenibilitat i l’ús cívic de les platges de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram