Mercat de la Boqueria

És el mercat central de la ciutat. El de la Boqueria rep cada dies centenars de visites ja sigui dels veïns del Districte que hi realitzen la seva compra habitual o dels turistes que volen conèixer un autèntic mercat barceloní.

Un dels punts febles d’aquest espai ha estat sempre el tema logístic. Les activitats de càrrega i descàrrega s’han dut sempre a terme des del mateix nivell del mercat, és a dir, al carrer. Ara, però, les coses estan canviant i la Boqueria està vivint ja la segona i última fase de les obres d’un pàrquing soterrat que permetrà fer invisible als visitants l’aspecte logístic de les instal·lacions.

Es tracta de l’aparcament de la plaça Gardunya. Una vegada finalitzades les tasques d’excavació i construcció de l’estructura del costat mar de l’aparcament s’ha iniciat la fase del costat muntanya. Per tant l’activitat logística del mercat, la càrrega i descàrrega de mercaderies, s’ha traslladat al costat mar. Concretament s’ha habilitat una plataforma a la superfície i a més, s’ha modificat l’accès de vehicles de forma provisional.

EL FUTUR APARCAMENT

El pàrquing de la plaça Gardunya, actualment en la segona fase de la construcció, està previst que es posi totalment en marxa el tercer trimestre del proper 2013.

L’aparcament disposarà de tres plantes. En una d’elles s’hi ubicarà tota l’activitat logística que genera el mercat i que fins ara ha estat situada a la superfície de la plaça.

Amb la finalitat de no interrompre l’activitat del mercat, l’execució de les obres va dissenyar-se en dues fases de manera que deixava sempre una meitat de la superfície de la plaça habilitada per l’activitat de càrrega i descàrrega de les parades de la Boqueria.