El Piromusical va posar el punt i final a la celebració > La pluja va esguerrar alguns actes com la diada castellera de colles locals > El BAM va tornar a ser un dels principals reclams

La diada castellera de diumenge va ser històrica

Com ja és tradicional, el Piromusical va posar el punt i final a les Festes de la Mercè 2011, que tot i comptar amb un pressupost menor que en edicions passades va oferir una programació eclèctica i de qualitat capaç d’atraure més d’un milió de persones.

Tota la maquinària festiva va arrencar dijous amb la lectura del pregó per part del periodista Joaquim Maria Puyal, en què va reivindicar la força dels ciutadans per determinar el futur d’una societat, alhora que proclamava l’orgull de ser català i la importància de defensar “les coses pròpies” en clara al·lusió a la llengua.

APARICIÓ DE LA PLUJA

Tot i que la jornada de divendres es va desenvolupar sense cap mena d’incident, dissabte al matí la pluja va fer acte de presència i es van haver de suspendre un seguit d’actes, entre ells la jornada castellera amb les colles locals que s’havia de celebrar durant el matí a la plaça Sant Jaume.  La jornada castellera amb totes les colles de Barcelona era un dels plats forts de dissabte i la seva suspensió va deixar un mal gust de boca a tots els aficionats que s’havien reunit davant de l’Ajuntament. Tot i així, aquest mal gust es va transformar en dolçor l’endemà, quan es va viure una de les millors jornades castelleres mai vistes a Barcelona. Hi actuaven les que probablement són les dues millors colles del país, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca, amb els Castellers de Barcelona fent d’amfitrions. Tot i que la colla local va carregar la primera torre de vuit de la temporada, els de Vilafranca van fer dos castells de gamma extra, un tres de nou amb agulla, i una torre de nou amb folre i manilles, mentre que els Minyons van començar amb un tres de nou amb folre carregat i descarregat amb èxit, i van cloure l’actuació amb un quatre de vuit amb agulla.

El mateix dissabte la pluja també va amenaçar alguns dels principals concerts de la Mercè com el que Herman Dune oferia davant de l’antiga Fàbrica Damm o el que els mallorquins Antònia Font duien a terme al Fòrum, però tot i les inclemències meteo­rològiques el show va continuar i no es va haver de suspendre cap actuació.

CLOENDA DE FOC

Els espectacles amb el foc com a protagonista van posar el punt i final a l’edició 2011 de les Festes de la Mercè. Primer va ser el torn del Correfoc, que enguany servia també per commemorar el 25è aniversari de la Coordinadora de Colles de Diables de Barcelona. La traca de final de festa la va posar el Piromusical, que va reunir milers de persones davant de les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch.