A poc menys d’una setmana per finalitzar el primer mes de rebaixes els comerciants de Ciutat Vella fan balanç. “Han baixat les vendes, els primers dies van tenir bastant èxit però ara ja s’ha tornat a parar”, expliquen des de l’Eix Raval i ACIB Barceloneta.

Els botiguers de proximitat estan fent tot el possible per incentivar la compra oferint descomptes que arriben fins al 60% en alguns establiments. En aquest sentit, els comerciants defensen les rebaixes com “una bona oportunitat de cara al consumidor. Sembla que ja ha arribat el fred així que és una bona ocasió per comprar mantes, anoracs, jerseis… bona qualitat a bon preu”.

Segons explica a aquest periòdic el president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, “ara per ara, on s’està observant un major augment de les vendes és a les botigues de roba, sabateries i equipament de la llar”.

MENYS PODER ADQUISITIU

Josep Cubedo, propietari de la botiga Calçats Cubedo del carrer Atlàntida 27, explica a Línia Ciutat Vella que “en les sabates que són molt de moda tenim descomptes de fins al 50% mentre que aquelles més clàssiques les rebaixem un 15% perquè són articles que tenen més continuïtat”. El comerciant, associat a ACIB Barceloneta, anima als ciutadans a comprar a les botigues del barri perquè “tenim una oferta molt variada, per a tots els gustos i totes les butxaques”.

Es tracta d’unes rebaixes tant sucoses que n’hi ha que s’esperen a aquests dies per endur-se productes de qualitat a un preu significativament més reduït. “La gent ja no té el mateix poder adquisitiu que fa uns anys per això mira molt abans de comprar i s’espera a les millors ofertes”, expliquen els botiguers del Raval.

LES REBAIXES HAN CANVIAT

Els comerciants recorden amb un somriure la típica estampa de dues persones estirant de banda i banda d’una mateix peça de roba per endur-se-la a casa. “Abans les rebaixes eren una cosa desaforada amb clientes estirant de les mànigues d’un jersei. Ara ha canviat molt i els clients ja no compren de manera irracional sinó que només busquen allò que de veritat necessiten i comparen molt els preus”, assenyala Gasca.

Els comerciants apunten a que el poc moviment durant les rebaixes pot estar provocat pel fet de que durant l’any ja es duen a terme diversos descomptes i promocions: “abans la gent esperava aquests dies amb entusiasme però el fet que durant tot l’any estiguem fent virgueries per incentivar el consum ha propiciat que es perdi una mica l’impacte d’aquests descomptes”.

Tot i així, els comerciants no desisteixen i confien en que fins el 6 de març els clients s’animin a visitar les botigues de proximitat del districte de Ciutat Vella.