Un acte a l’Ateneu del Raval fet abans de la pandèmia. Foto: Ateneu del Raval

L’Ateneu del Raval, situat al carrer Reina Amàlia, va néixer fa cinc anys amb l’objectiu de convertir-se en un espai referent per enfortir el teixit social del barri. Ara, però, travessa un moment molt delicat i per aquest motiu ha posat en marxa una campanya per recaptar fons per poder pagar el lloguer.

Durant aquests cinc anys des de l’Ateneu del Raval han posat en marxa diferents projectes dirigits als veïns i les entitats amb temàtiques com la memòria històrica, el feminisme, la interculturalitat, els drets humans, la diversitat sexual o l’antiracisme. A banda, el local de l’Ateneu també és la casa per diferents entitats del barri, com poden ser el Centre Social Darna, Raval Rebel o Guerrilla Raval.

Des de l’entitat expliquen que la campanya de micromecenatge està exclusivament destinada a finançar el lloguer del local, una casa-fàbrica del 1839 que abans del 2015 havia estat en desús durant sis anys. A causa de la pandèmia l’Ateneu ha hagut de limitar molt la seva activitat i això ha provocat que no hagi pogut generar els recursos suficients per garantir la seva viabilitat.

“Durant aquests cinc anys hem treballat amb centenars d’entitats meravelloses que cada dia lluiten per complir els somnis de la comunitat i viure en un barri més solidari on els veïns no siguin discriminats”, afirmen des de l’entitat. El seu objectiu és poder-ho seguir fent.