Imatge virtual de com quedarà l’ampliació. Foto: MACBA

L’ampliació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) ja té proposta guanyadora. Es tracta del projecte ‘Galeria’ dels estudis Harquitectes i Christ&Gantenbein, que aposta per fer créixer el museu davant del Convent dels Àngels amb la construcció d’una gran galeria que permetrà al Macba guanyar 3.000 metres quadrats.

Està previst que les obres, que tindran un cost de 5,5 milions d’euros, estiguin acabades a finals del 2023. El nou edifici tindrà com a element central la capella renaixentista del convent, un espai que serà obert a tothom. En aquesta mateixa zona és on hi haurà l’accés a la nova part del museu, que es farà des del carrer Elisabets amb l’objectiu de facilitar l’entrada de tota la gent que vingui de la Rambla.

D’aquesta manera se solucionarà un serial que va començar el 2014, quan l’Ajuntament va plantejar l’ampliació del museu, i que va tenir un segon episodi molt conflictiu el 2018 quan es va posar el damunt la taula la possibilitat que la capella de la Misericòrdia fos l’espai escollit per acollir el nou edifici.

Així doncs, el Macba podrà desplegar una col·lecció que ha anat creixent des de fa 25 anys i amb el nou edifici podrà exposar un major nombre d’obres dels fons.