Una protesta del juliol per demanar el nou CAP Gòtic. Foto: Twitter (@CAPGoticNouJa)

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha anunciat avui que l’ampliació del CAP Gòtic, que es farà provisionalment amb mòduls, estarà acabada abans de finals d’any.

Comella ha explicat que els mòduls, on principalment es faran vacunacions i proves PCR, ja s’estan fabricant i que estaran situats molt a prop de l’edifici principal. Cal recordar que el CAP Gòtic fa molt de temps que espera una reforma que amb la pandèmia s’ha fet més necessària que mai i que els veïns i el personal sanitari fa molt que reclamen. De fet, a principis de juny, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, va afirmar que les condicions del centre feien “inviable l’assistència a molt curt termini”.

ATENCIÓ PRIMÀRIA
Avui el Govern també ha anunciat que invertirà 125 milions d’euros anuals per reforçar l’atenció primària. La quantitat prevista per invertir entre aquest setembre i el desembre és de 46 milions d’euros. Segons el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, el pla ha de servir per “revalorar l’atenció primària com a punta de llança per frenar la pandèmia”.