La Rambla segueix esperant la reforma. Foto: Carola López / ACN

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat del 16 de febrer va servir per constatar que la reforma de la Rambla segueix aturada i sense calendari.

Durant la sessió es va aprovar una proposta de JxCat que insta el govern municipal a aprovar “amb caràcter d’urgència” el projecte executiu de reforma i a licitar les obres “de manera imminent”. La proposta va tenir els vots favorables de tota l’oposició, mentre que els dos partits del govern es van abstenir. La resposta per part de l’executiu municipal va arribar en boca de la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, que va dir que la reforma va per llarg. “No hi ha unanimitat per començar la reforma. Que s’ha de fer? Evidentment. Quan la començarem? Quan sigui el millor moment i si és per donar resposta als problemes que ara té la Rambla”, va assegurar Sanz. En paral·lel, va afegir que la Rambla necessita “una estratègia de promoció econòmica” per atreure els barcelonins i que el principal problema de l’avinguda “és que no hi viu ningú i ens equivocarem si pensem que només canviant el paviment resoldrem tots els problemes”.

“TRILERS”
La situació actual està acabant amb la paciència de l’associació Amics de la Rambla, que fa anys que reclama la reforma. En declaracions a betevé, el seu president, Fermín Villar, acusa el govern municipal de mentir. “Abans teníem els trilers de la Rambla i ara ens fan el mateix amb les excuses”, diu Villar. “Fan i desfan a tot arreu i per a la Rambla no hi ha res? Necessitem que la Rambla s’endreci”, conclou el president d’Amics de la Rambla.