Pavelló Blau

La presentació del projectes es va fer ahir. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament vol impulsar un gran espai públic dedicat a la pràctica d’esports al litoral de la ciutat. Tindrà el nom de Pavelló Blau i anirà des del Port Vell fins al Port del Fòrum, passant per la nova bocana del port, el Port Olímpic i totes les platges.

L’àrea, de més de cinc quilòmetres de longitud, rebrà una inversió de gairebé 27 milions d’euros fins al 2030 per impulsar la pràctica d’una quarantena de modalitats esportives a l’aigua, a la sorra i al terra dels passeigs i parcs propers.

Segons el consistori, l’espai necessita una ordenació, regulació i delimitació de les desenes d’espais per “frenar els símptomes d’esgotament i saturació” que viu sobretot des de la pandèmia, quan s’ha intensificat l’esport a l’aire lliure.

El projecte també vol apropar més la ciutadania al mar, potenciar l’anomenada economia blava, transformar els usos del Port Olímpic per a un públic més familiar i esportiu, urbanitzar tot el passeig marítim entre el pavelló de la Mar Bella i el Fòrum, convertir la plataforma marina del Fòrum per a esponjar les platges i potenciar esports de recorregut com caminar, córrer, patinar o anar en bicicleta, i finalment tirar endavant el projecte ‘T invertida’ per lligar esportivament la llera del Besòs amb Badalona i Sant Adrià. Les zones d’actuació preferent seran el Port Olímpic, la Base Nàutica entre les platges del Bogatell i la Nova Mar Bella, el passeig marítim de Sant Martí i la plataforma marina.

“Pol de prosperitat”

Durant la presentació d’ahir de la iniciativa, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, va reivindicar que amb aquest projecte “Barcelona torna a mirar al mar”, al mateix temps que va destacar que “es guanyarà el litoral i el front marítim per a les persones” a través de “desenvolupar tot el potencial de l’espai esportiu més gran de Barcelona a l’aire lliure”. El regidor d’Esports, David Escudé, per la seva banda, va afirmar que probablement s’imposaran taxes d’ús de l’espai públic a les activitats esportives dirigides per monitors.