Una reproducció virtual sobre com serà la Via Laietana. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va anunciar el passat 22 de juliol el projecte definitiu de reforma de la Via Laietana, un dels trams més transitats del districte.

Finalment, i després d’haver negociat amb ERC, el projecte inclourà l’ampliació de les voreres fins a quatre metres perquè els vianants guanyin espai, mentre que en el cas de la circulació en sentit pujada hi haurà un carril per a busos i taxis que també podran utilitzar els veïns de la Via Laietana i la Barceloneta, però no la resta de vehicles privats. Per una altra part, de pujada també hi haurà un carril bici al lateral i segregat del trànsit. Tot i que, de baixada, les bicicletes compartiran carril amb els autobusos. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va explicar que l’objectiu és “dignificar” la Via Laietana. “Volem que sigui un lloc còmode per viure i on vingui de gust estar”, va dir.

D’altra banda, també cal destacar que la reforma preveu l’eliminació de la rotonda d’Antoni Maura i al seu lloc es farà una plaça que permetrà unir millor el Gòtic amb Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.