La reforma de la Rambla s’encararà el pròxim mandat. Foto: Línia Ciutat Vella

La reforma de la Rambla comença a patir el que sovint passa amb les transformacions urbanístiques de la ciutat: el retard en l’aplicació del seu calendari. L’exemple més recent d’això es va viure a mitjans d’abril, quan el govern municipal va decidir retirar el projecte fins que hagin passat les eleccions municipals.

El passat 15 d’abril estava previst que s’aprovés la reforma del tram de Santa Mònica durant la macro comissió d’aquest mes però el govern municipal va retirar la proposta de la votació en considerar que no hi havia el consens necessari. Tres dies més tard, el 18 d’abril, la regidora Gala Pin tenia la intenció d’aprovar la primera part de la reforma en la comissió de govern però també va retirar la proposta amb fortes crítiques cap al PSC i el Gremi de Restauradors. “El PSC ja ens va dir que Collboni no estava disposat a aprovar un projecte de Colau abans de les eleccions i el Gremi de Restauradors ha dinamitat qualsevol possibilitat de consens ampli”, va afirmar Pin. Els comuns tenien el suport del PDeCAT i ERC.

CRÍTIQUES AL PSC I AL GREMI
Les crítiques al PSC i al Gremi de Restauradors també han arribat des de l’entitat Amics de la Rambla, que també es va mostrar crític amb Ciutadans i els comuns. El seu president, Fermí Villar, en una entrevista a Betevé i en declaracions al diari El País afirmava fa pocs dies que “el PSC i Cs han utilitzat la Rambla en benefici propi i el Gremi de Restauració ha segrestat la reforma”. Villar també va criticar que, tot i haver-hi l’aritmètica a favor amb els vots d’ERC i PDeCAT, els comuns retiressin la proposta.

Per últim, Itziar Gonzàlez, cap visible de l’equip que va dissenyar la reforma de la Rambla, afirma a Línia Ciutat Vella que desitja que “la feina feta serveixi” i espera que la reforma s’encarrili en el pròxim mandat.