Ramon Lamazares, Joan Rossell i l’Hotel Bagués són els Ramblistes d’Honor > La festa arrenca divendres

Imatge promocional de la Festa Major de la Rambla

Com cada any, l’arribada de la tardor dóna la benvinguda a la Festa Major de la Rambla. Aquest divendres, 30 d’octubre, es dóna el tret de sortida de les anomenades festes del Roser. L’acte d’obertura el protagonitzarà l’escriptor Daniel Venteo, autor del llibre La Rambla-Barcelona, que llegirà el pregó al Palau de la Virreina (19 h). Immediatament després, una cercavila recorrerà la Rambla, amunt i avall, sortint des del mateix Palau (19 h).

Entre les activitats més destacades, s’hi compten la tradicional Fira de Nova Artesania, que es col·locarà a la rambla de Santa Mònica durant els dies de festa. A més, el dissabte 1 d’octubre, la plaça Reial viurà un concert a càr­rec de la Big Band Jamboree i Lucrecia, a partir de les set del vespre. Diumenge, dia 2, a les 13 hores, la Rambla de Santa Mònica viurà una diada castellera, amb els Castellers de Barcelona i altres colles convidades.
La Festa Major acabarà diumenge 9 d’octubre amb diverses activitats, entre les que hi destaquen l’ofrena floral (12.30 h) a la Mare de Déu del Roser, al Palau de la Virreina; i el concert de la Guàrdia Urbana muntada, a partir de les 13 hores.
El plat fort de les festes, però, serà el tradicional Sopar de Ramblistes, que tindrà lloc el dijous, 6 d’octubre, a les 21 h, al Museu Marítim. En l’edició d’aquest any, els guardons de Ramblistes d’Honor seran per a Ramon Lamazares, Joan Rossell i l’Hotel Bagués. Els tiquets es poden reservar fins avui mateix al telèfon 93.317.29.40.