Establiment de compra-venda de mòbils al Raval. Foto: Arxiu

Agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra va realitzar a finals de mes un inspecció simultània a 22 establiments de compra-venda de telèfons mòbils. En total es va identificar a 117 persones set de les quals van ser detingudes.

Cinc dels detinguts van ser acusats d’un delicte de recaptació, un altre d’apropiació indeguda i l’últim per ordre judicial. Sis individus més van ser denunciats per la mateixa tipologia de delictes però no van ser detinguts.

Durant l’operatiu policial conjunt, els agents van localitzar un important nombre de telèfons mòbils sostrets o de procedència indeterminada, amb un total de prop de 400 terminals intervinguts. D’aquests, 33 telèfons constaven denunciats com a sostrets procedents de robatoris amb violència i intimidació o furts per descuit. La majoria dels afectats eren veïns de Barcelona tot i que també hi ha víctimes d’altres indrets de Catalunya. Fins ara, els Mossos ja han pogut retornar als seus legítims propietaris 30 dels 33 telèfons mòbils denunciats com a sostrets.

Aquest operatiu s’emmarca en un dispositiu més ampli que es va posar en marxa fa uns mesos per tal d’intensificar el control sobre les botigues de compra- venda de telèfons mòbils al barri del Raval, amb l’objectiu principal de prevenir la venda de telèfons mòbils procedents de robatoris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram