Membres de la PAH, a l’interior de l’Ajuntament. Foto: Joana Garreta / ACN

La PAH va ocupar el passat 18 de juliol l’Ajuntament per tal d’exigir al nou govern municipal, i també al Govern i a l’executiu espanyol, un reallotjament digne per a les persones desnonades.

La PAH va aprofitar la protesta per denunciar que a Barcelona hi ha 600 famílies reallotjades en condicions “precàries i temporals” en pensions, albergs, residències d’estudiants, hostals… Uns espais que, segons la plataforma, “no compleixen amb les mínimes condicions de salubritat i no s’ajusten a les necessitats de les famílies”.

El portaveu de la PAH Barcelona, Santi Mas de Xaxàs, va denunciar que algunes solucions per als reallotjats que haurien de ser temporals s’acaben allargant durant mesos o anys. “Això és un incompliment de la llei 24/2015 que obliga les administracions, tant a la Generalitat de Catalunya com a l’Ajuntament de Barcelona, a un reallotjament adequat”, va afirmar Ma de Xaxàs.

REUNIÓ
La protesta de la PAH va ser efectiva i el mateix dia l’Ajuntament va proposar una reunió a la delegació del govern espanyol a Catalunya i a la Generalitat per donar resposta a les demandes de l’entitat. La trobada es farà el 22 de juliol. D’altra banda, l’alcaldessa Colau va afirmar que la PAH té “tota la raó” i que cal reduir la llista d’espera de la mesa d’emergència.