La multiconsulta que preguntarà als veïns si creuen que cal remunicipalitzar la gestió del servei de l’aigua i quin és el nom que ha de tenir la plaça Antonio López (situada a la part més baixa de la Via Laietana, tocant amb el passeig d’Isabel II) se celebrarà, tot i que no serà abans de les eleccions municipals, previstes per al mes de maig del 2019.

Aquesta decisió es va aprovar en la sessió plenària de l’Ajuntament del passat 26 d’octubre a través de vot nominal, rebent 19 vots favorables (els de l’equip de govern d’Ada Colau, els regidors d’ERC, la CUP i el regidor no adscrit Juanjo Puigcorbé), 14 abstencions (els representants dels grups municipals del Grup Municipal Demòcrata i el PSC i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy) i vuit vots en contra (els de Ciutadans i PP). Aquest fet, una de les promeses electorals que Barcelona en Comú portava en el seu programa electoral en les darreres eleccions municipals, ha estat rebut amb satisfacció per part de la FAVB, que ho considera “el final d’una veritable carrera d’obstacles”.

La federació, de fet, agraeix “l’esforç de totes les persones, associacions i col·lectius que han fet possible aquesta fita” i, al mateix temps, considera que “els grups de pressió encapçalats per Agbar” han estat els responsables de posar “pals a les rodes” i d’evitar que s’hagi pogut tirar endavant aquesta decisió fins ara.

Abans de la votació, la responsable de Participació, Gala Pin (que va ser qui va decidir que el vot fos nominal) va dir que la votació no només servia per tirar endavant o no la multiconsulta, sinó que estava en joc “la sobirania municipal i la legitimitat dels veïns”.

TROBADES AMB ELS GRUPS
De fet, la FAVB havia presentat un recurs contra el plenari que va tombar les dues preguntes (durant el passat mes de maig), que va ser admès 10 dies abans de la celebració de la sessió. Quan els responsables de la federació van rebre aquesta notícia, van fer una ronda de contactes amb els representants dels grups i amb els dos regidors no adscrits per “fer-los veure la transcendència d’aquesta votació”. Posteriorment, la FAVB va destacar “la coherència de Barcelona en Comú i d’ERC, la determinació de la CUP i el canvi de posicionament del PSC”, que va passar de la negativa a l’abstenció, un fet clau perquè el punt de l’ordre del dia tirés endavant.

Finalment, la FAVB considera que la decisió suposa “un abans i un després significatiu en clau de democràcia directa”, però assegura que continuarà treballant en aquesta línia perquè “cal no oblidar que la democràcia es guanya cada dia”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram