El cartell d’aquesta edició és obra de Malika Favre. Foto: Ajuntament

Enguany, les festes de la Mercè, que se celebraran el 23, 24, 25 i 26 de setembre i tindran com a pregonera a l’activista i veïna del Carmel Custodia Moreno, seguiran marcades per la pandèmia. Hi haurà aforaments limitats o reserva prèvia en les seves 500 activitats i, a més, aquestes estaran repartides per barris.

El que sí que serà diferent en aquesta edició, que coincideix amb el 150è aniversari de la festa major, és que recuperarà part del programa de cultura popular amb una jornada (divendres 24) de cercaviles i correfocs que l’any passat no es van poder fer. Aquestes activitats tindran lloc a un espai perimetral al passeig de Gràcia i es dividiran en tres franges horàries. Al matí seran d’accés lliure, tot i que amb control d’aforament, i a la tarda serà necessari fer reserva prèvia.

Fins a 3.000 localitats

Els espais amb més aforament de les festes seran l’Estadi Olímpic i la plataforma del zoo marí al Fòrum, amb 3.000 localitats. També s’incorporen com a escenaris el Parc del Turó de la Peira (Nou Barris) i el camp de futbol de la Vall d’Hebron. Per segon any consecutiu, el Piromusical es repartirà en diferents punts de la ciutat perquè es pugui veure amb seguretat des de la distància, a més de comptar amb l’habitual retransmissió de TV3 i Catalunya Ràdio.

Pel que fa al festival d’arts de carrer, hi participaran més de 100 companyies en diverses seus. La programació musical suma aquest any més de 100 concerts entre el BAM (que estrena direcció de la cooperativa L’Afluent) i el Mercè Música.

Un centenar dels artistes i músics seran de L’Havana, residents a Europa o que viatjaran des de Cuba per l’ocasió, ja que enguany la capital cubana és la ciutat convidada a les festes. Com ha dit el tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí, la seva presència serà més discreta per la situació sanitària.