Un moment de la protesta de l’11 d’abril. Foto: Twitter (PDeCATBCN)

Primer el Raval i ara el Gòtic. La problemàtica amb els narcopisos sembla que no tingui aturador i, després de molts mesos amb protestes per part de veïns del Raval, ara han estat els del Gòtic els que han començat a dir prou. I és que el passat 11 d’abril més d’un centenar de persones es van concentrar a la plaça dels Traginers per denunciar que a ells també els toca conviure amb les molèsties que provoquen els narcopisos.

La convocatòria de la protesta va anar a càrrec dels veïns i comerciants de la plaça Traginers, units en el Grup Afectats Narcotràfic Gòtic. Van tenir el suport de diferents associacions, com ara la FAVB o Resistim al Gòtic. El portaveu del Grup Afectats Narcotràfic Gòtic, Daniel Miliàn, va afirmar que “les operacions de la policia i la justícia són tan complexes i s’alenteixen tant que permet que els traficants operin durant mesos o anys, malmetent tot el que hi ha al seu voltant”. Milián va exigir que Ajuntament, Generalitat i Estat arribin a un consens per “canviar la legislació i els protocols i així actuar contundentment davant la proliferació dels narcopisos i la degradació dels barris”.

OPERACIÓ POLICIAL
Dues setmanes abans de la protesta veïnal un dispositiu conjunt entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana va permetre la detenció de dos presumptes traficants que operaven des de dos pisos, un d’ells situat al número 7 de la plaça dels Traginers i l’altra al número 1 del carrer de l’Hostal d’en Sol. Els agents de la policia van decomissar nou grams de cocaïna, 250 euros i dues balances de precisió. En el moment de l’operació també hi havia una dotzena de consumidors a l’interior dels pisos.

BARALLA AMB MATXETS
Pel que fa al Raval, tot i les últimes operacions policials, la situació continua sent molt delicada. De fet, el passat 11 d’abril es va fer públic un vídeo gravat per un veí on es podia veure dos homes barallant-se amb un matxet cadascú. El vídeo, que va obtenir un gran ressò mediàtic, va provocar que les entitats Acció Raval i Acció Reina Amàlia fessin públic un comunicat per criticar “l’estigmatització” del barri. “És una escena molt greu, sí, però… No havíem vist això abans? Estem cansats d’aquesta foto fixa que és reduccionista i que ens força tots a centrar tota la nostra atenció únicament en la pitjor versió del Raval”, van lamentar.

PLE EXTRAORDINARI
La situació que viuen aquests dos barris ha provocat que l’oposició hagi forçat un Ple extraordinari sobre el districte. Tots els grups, amb l’excepció de la CUP, han donat suport a una proposta del PSC que demana tractar una situació que els socialistes han qualificat de “crisi de ciutat”.

 

Nova polèmica
amb Desokupa

La plataforma Resistim al Gòtic va denunciar el 17 d’abril que membres de la polèmica empresa Desokupa van intentar expulsar el grup de veïns que ocupen un bloc situat al número 3 del carrer del Correu Vell. El bloc és propietat d’un fons d’inversió.