La mobilització al Raval no s’atura. Foto: Twitter (@Accio_R_Amalia)

El conflicte social que es viu al Raval des de fa mesos amb la venda descontrolada de droga, principalment des de pisos ocupats, no sembla que estigui a prop de solucionar-se. Així ho continuen denunciant els veïns del barri, que alerten que, tot i la pressió policial que ha permès tancar diferents punts de venda de droga, aquesta continua existint. Simplement, avisen, s’ha traslladat.

El nou punt conflictiu és el carrer Reina Amàlia. El passat 15 de gener veïns d’aquest carrer van organitzar una cassolada de protesta, trencant d’aquesta manera el parèntesi que hi havia hagut en les mobilitzacions durant les últimes setmanes.

Sota la convocatòria del col·lectiu veïnal Acció Reina Amàlia, les concentracions de protesta van continuar els següents quatre dies. Els veïns denuncien que als números 10 i 13 del carrer hi ha narcotraficants i temen que hi pugui haver més ocupacions per crear nous narcopisos. A banda de Reina Amàlia, els veïns també alerten que es ven droga, tot i que amb menys intensitat, als carrers Ferlandina, Sant Erasme, Príncep de Viana, Vistalegre, de la Cera i Hospital. De fet, en el mapa dels narcopisos que aquests veïns van actualitzant i que pengen a les xarxes socials actualment n’hi apareixen 46.

PRESSIÓ POLICIAL INSUFICIENT
L’augment de la pressió policial dels darrers mesos, amb diverses operacions que han permès desmantellar diferents narcopisos –l’última es va produir el 25 de gener–, ha servit per contenir la situació. Això, però, són pedaços que no solucionen el problema que pateix el barri, alerten els veïns. Un problema que no es tracta única i exclusivament de la droga, sinó de la inseguretat constant i les baralles que es produeixen. I és que la venda de droga comporta la degradació del barri en molts aspectes, cosa que afecta el dia a dia de la gent que hi viu. En aquest explosiu còctel el veïnat hi afegeix la denúncia que fan de la “especulació immobiliària” que pateix el Raval des de fa temps i que s’ha accentuat amb la reactivació del mercat immobiliari.

“HEM FET ELS DEURES”
La regidora Gala Pin va admetre el passat 16 de gener, durant una compareixença davant dels mitjans de comunicació, que al Raval hi ha “una problemàtica greu amb la venda de droga”. Pin va recordar que al barri “sempre hi ha hagut venda de droga” però va afegir que “ara mateix vivim un moment on aquesta venda ha pujat”. 

Durant la mateixa compareixença la regidora del Districte va afirmar que l’Ajuntament està actuant per mirar de solucionar aquest conflicte social. “Hem implementat un pla de xoc i hem invertit més de mig milió d’euros des de l’estiu”, va assegurar. Al mateix temps, va recordar que s’han fet 33 entrades a pisos de forma conjunta amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

Segons Pin, una de les principals causes d’aquesta situació és “el problema de pisos buits” que hi ha al barri. És per això que va reclamar “una legislació que eviti que puguem tenir pisos buits durant tant de temps”. Després de fer aquest diagnòstic, la regidora va reivindicar que des del Districte i l’Ajuntament “s’han fet els deures” per evitar tenir pisos buits i xarxes de tràfic de droga.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram