La tradicional fira nadalenca de Santa Llúcia ja escalfa motors de cara a la seva obertura aquest dissabte a la plaça Nova. Enguany hi haurà novetats respecte a altres edicions, i és que se celebrarà el 20è aniversari de la Diada de les Tradicions i Costums nadalenques a Catalunya el pròxim dia 13 de desembre, durant la mostra.

A més, durant aquesta edició de 2013 s’iniciarà una reforma de les parades de la fira amb la idea de millorar l’estètica. “Volem que les parades tinguin un frontal decoratiu en forma de caseta, i que la Fira sencera simuli un poblet de muntanya”, explica a Línia Ciutat Vella Albert Deulofeu, president de la Fira de Santa Llúcia. Tot i que aquesta edició de la tradicional fira pessebrista barcelonina serà més curta en el temps, el nombre de parades participants es mantindrà en 283.

Deulofeu afirma que la situació de crisi els afecta “com a tothom”, i reconeix que tant l’assistència com les compres han baixat en les darreres edicions. Però malgrat tot es mostra optimista, ja que “com que és Nadal, qui més qui menys compra alguna cosa a la Fira o la visita”.