La Filmoteca té en marxa des del 21 de febrer el cicle ‘Focus sobre Corea’, que posa el focus en la vitalitat del cinema coreà. Una de les pel·lícules que es projectaran serà la primera que va fer el director Bong Joon-ho, el gran triomfador dels últims Oscar després que el seu film Parásitos guanyés l’Oscar a la millor pel·lícula.

El primer llargmetratge de Bong Joon-ho va ser ‘Flandersui gae’ (‘Barking Dogs Never Bite’) i ja va servir perquè el públic i la crítica es posessin d’acord a l’hora d’emetre el seu veredicte. Com en gran part de la seva obra, el director sud-corèa va fusionar, en clau de comèdia negra, incisius apunts sociopolítics sobre la disparitat econòmica i de classe amb sorpreses fascinants. Joon-ho va fer gala des d’un primer moment de la seva habilitat per combinar un enfocament popular amb una visió mordaç però humorística de la vida de la classe mitjana. La pel·lícula es podrà veure l’1 de març a dos quarts de deu del vespre a la Sala Chomón i el 6 de març a les cinc de la tarda a la mateixa sala.

El cicle va arrencar amb la projecció de ‘The Great Batle’, mentre que les altres pel·lícules que es podran veure són ‘Flower in Hell’, ‘Oasis’, ‘Primavera, verano, otoño, invierno… y primavera’ i ‘Chilsu y Mansu’.