La Biblioteca Gòtic-Andreu Nin, situada a la Rambla número 30, ha posat en marxa un projecte per fer accessibles el coneixement i la cultura a les persones discapacitades. Es tracta d’una iniciativa en la que hi participen cinc biblioteques de la ciutat.

La proposta ha aconseguit que en aquests equipaments s’hi hagi incorporat pantalles de grans dimensons, un programari amb ampliadors, línia braile i lectors de pantalla per a discapacitats visuals.

D’altra banda, també s’ha facilitatl’accés d’aquestes persones a la tecnologia. En aquest sentit, s’han creat alternatives al ratolí de l’ordinador com joysticks i commutadors i uns sistemes de comunicació alternativa i augmentativa.

Les cinc biblioteques de la ciutat també han plantejat diverses activitats que es programaran al llarg d’aquest any i que van dirigides a persones amb discapacitat intel·lectual.

El representant de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Carles Riera, ha assenyalat que “Barcelona va ser un referent durant les Olimpíades del 92 amb l’accessibilitat física i ara té el repte de fer accessible la comunicació i el coneixement”.