Un dels àpats populars celebrats durant la festa. Foto: Twitter (@elenaguim)

L’endemà d’acabar les Festes de la Mercè, la Barceloneta va engegar la seva pròpia Festa Major. Del 25 al 29 de setembre, el barri va gaudir de més d’una trentena d’activitats culturals, tradicionals i festives.

La celebració va començar amb el pregó i la cantada d’havaneres, a càrrec del grup Morralla, que va anar acompanyada de rom cremat per als assistents. El dijous 26, la gent gran i els infants del barri van comptar amb festes pensades exclusivament per a ells. Els nens i nenes, de fet, van tornar a ser protagonistes de la jornada el dia 27. Al matí, van rebre el canó de la Barceloneta i, a la tarda, van gaudir d’un espectacle de titelles i d’un taller de Lego. Un dels moments més esperats de la festa va arribar el mateix divendres al vespre, amb el correfoc del canó.

El dia més carregat de propostes va ser el dissabte 28. Concerts, tallers i altres activitats per a tota la família van omplir el matí, que va acabar amb la paella popular. Al vespre la tradició va guanyar protagonisme, gràcies a la cercavila i el correfoc, que van acabar amb la lectura dels versots infernals i la cremada final.

Per acabar, la Barceloneta es va acomiadar de la seva Festa Major el diumenge 29, dia de Sant Miquel, el patró del barri. La cercavila del canó, que es va fer al matí, va ser l’acte més destacat de la darrera jornada. L’activitat final va ser el popular espectacle de focs artificials al Passeig Marítim.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram