Els veïns de la Barceloneta volen equipaments per al barri i, especialment, recuperar l’antiga cooperativa Segle XX, l’edifici històric que el passat 29 de desembre va patir un incendi.
Per aquest motiu, una trentena d’entitats van organitzar una ruta per la història de les cooperatives del barri aquest passat dissabte amb la voluntat de donar a conèixer la història entre els veïns i, sobretot, reivindicar més equipaments socials.

OBJECTIU: EL SEGLE XX
L’acció reivindicativa va centrar-se en l’edifici de l’antiga cooperativa obrera Segle XX, un espai, en paraules de les entitats, “en estat d’abandonament”. És per això que el moviment veïnal del barri “exigeix una ràpida i efectiva resposta per part del Districte”. Una resposta que sembla que haurà d’esperar,.
Tal com recull El Periódico, fonts municipals van informar després de l’incendi de desembre que negociarien amb els propietaris el futur de l’immoble un cop s’hagi aclarit la seva propietat, ja que actualment es troba en litigi per una venda l’any 2012 que no va comptar amb el suport unànime de tots els cooperativistes.
La societat Filodomus, la qual va comprar l’edifici per 250.000 euros, assegura que té la intenció de convertir-lo en un alberg juvenil i que ja ha pactat un projecte amb el Districte. Tot i això, el fet que un propietari privat tiri endavant el seu negoci en aquest espai –de passat cooperativista– no agrada als veïns.
La cooperativa Segle XX va ser fundada l’any 1901 i va arribar a tenir 300 socis als anys 20. Una activitat cooperativista que, segons les entitats, cal recuperar per “regalar-la al poble”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram