Un grup de persones beuen a la platja. Foto: Miquel Codolar / ACN

La nova normalitat ha despertat vells problemes en diverses zones de la ciutat. Un cas és el de la Barceloneta, que des del final del toc de queda ha viscut un repunt de l’incivisme als seus carrers, sobretot les nits dels caps de setmana. Els veïns volen un pla urgent per tal de solucionar el problema ara, abans que el turisme incrementi les problemàtiques que pateixen des de ja fa anys a les platges, places i carrers del barri.

L’Associació de Veïns de la Barceloneta i altres entitats del barri es van reunir el 16 de juny amb la regidoria de Seguretat. Segons Manel Martínez, de l’AV de la Barceloneta, se’ls va informar que aquest estiu es reforçarà el dispositiu policial amb accions coordinades entre la Guàrdia Urbana i els Mossos i reforçant els efectius. “Nosaltres insistim que no és només un problema policial, les administracions han d’espavilar per fer més conscienciació”, assegura Martínez.

El 21 de juny hi haurà una audiència oberta amb el districte on els veïns podran expressar les seves queixes. “Si després de Sant Joan, la cosa ha empitjorat, ens queixarem amb molta més força”, assegura l’activista veïnal, que explica que la sortida de la pandèmia ha empitjorat la situació. “L’estat de les platges el diumenge és pitjor que mai. Hi ha hagut famílies que marxaven perquè estaven plenes de vidres i llaunes. La nit del dissabte 12 de juny va ser moguda”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram