Els premis Ciutat de Barcelona guardonen, en l’àmbit de la Cultura Popular i Tradicional, l’Esbart Català de Dansaires, pel projecte Apel·les Mestres artista complet i home polièdric realitzat en homenatge a l’artista barceloní, autor del dibuix Al·legoria a la dansa que forma part de l’estendart de l’Esbart.

És una mostra de catorze apartats que repassen les principals facetes artístiques i íntimes d’Apel ·les Mestres. “Dibuixant, il·lustrador, músic, cançoner, col·leccionista, amic, tertulià, dramaturg, bibliòman, dissenyador gràfic, poeta, folklorista, figurinista, jardiner i viatger”, afegeixen des de l’Esbart.

Entrega del premi a l’Esbart Català de Dansaires. Foto: Ajuntament

El recull s’il·lustra amb dibuixos, fotografies, retrats, caricatures, figurins i citacions del propi Apel·les Mestres i també d’altres autors.

L’exposició va finançar-se a través d’un ajut de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona. I és que l’any 2011 les cinc caixes catalanes van destinar fins a trenta milions d’euros a finançar un total de 353 projectes de caràcter social i cultural que tenen com a finalitat donar resposta a les noves necessitats de la població i contribuir a millorar la seva qualitat de vida. D’aquests 353 projectes, un total de 147 procedien de l’àmbit de la cultura popular i l’associacionisme cultural com la que ha impulsar l’Esbart Català de Dansaires.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram