Imatge dels barracons del CEIP Mediterrània. AMPA CEIP Mediterrània

La regidora de Ciutat vella, Assumpta Escarp, ha sol·licitat per carta a la nova consellera d’Educació, Irene Rigau, que el seu departament faciliti els fons necessaris per la construcció del CEIP Mediterrània, una escola que es troba ubicada en una sèrie de barracons provisionals de de l’any 2007 ja que l’edifici que ocupava va haver de ser derruit en descobrir-se diferents problemes estructurals derivats de l’aluminosi.

SITUACIÓ PRECÀRIA

La situació de l’escola és actualment molt precària i els pares dels alumnes del centre junt amb diferents entitats de la Barceloneta han denunciat en reiterades ocasions que l’escola no disposa de serveis bàsics com el menjador, la biblioteca o el gimnàs.

Ja es coneix que el nou CEIP Mediterrània es construirà al mateix solar que ocupava abans de l’enderrocament, i Escarp ha declarat que el projecte executiu ja està finalitzat. Per aquest motiu, la regidora de Ciutat Vella ha demanat poder mostrar-lo a l’associació de pares i a la directora del centre, ja que considera la construcció de la nova escola Mediterrània “una prioritat”. Escarp va realitzar aquestes declaracions la setmana passada en un acte en què l’Ajuntament va presentar una trentena d’obres de millora a diferents centres escolars de Ciutat Vella.

En el mateix acte també hi estava present la directora del CEIP Mediterrània, Maria Ascensión Fumaral, qui va coincidir amb Escarp a l’hora de demanar “prioritat” per a aquest centre ja que segons va declarar, “després de quatre anys en barracons, la situació comença a pesar”.

Al tancament d’aquesta edició, la conselleria d’Educació de la generalitat encara no s’havia pronunciat sobre aquest tema.