Una imatge del carrer d’en Robador. Foto: Google Maps

La Comissió de Govern de l’Ajuntament va aprovar el passat dia 9 l’opció que estableix que el consistori tindrà prioritat per comprar 47 finques del Raval, el que es coneix com a dret de tanteig i retracte, a la zona dels carrers d’en Robador, de Sant Ramon i d’Espalter si els seus propietaris decideixen posar-les a la venda.

L’objectiu de la decisió, tal com expliquen des del Districte, és “evitar moviments especulatius que perjudiquin el dret fonamental a un habitatge digne”. Durant l’anunci de la decisió, la regidora Gala Pin va afirmar que la zona on hi ha aquestes finques pateix “greus problemes socials i d’habitatge” on també hi ha una “especulació salvatge”. Aquestes 47 finques s’afegeixen a les set dels carrers de Sant Ramon i d’en Robador que el 2011 ja van quedar subjectes al dret de tanteig i retracte. Aquest dret, a banda de donar prioritat a l’Ajuntament en cas de venda de la finca, també estableix que sempre que hi hagi qualsevol oferta de compravenda s’ha de comunicar al consistori per tal que tingui l’opció d’igualar l’oferta i adquirir l’immoble.

PROBLEMA IMMOBILIARI
La decisió de l’Ajuntament s’emmarca en la voluntat d’intervenir en qüestions d’habitatge en un barri, el Raval, on els veïns denuncien des de fa temps diferents problemàtiques. La més greu és la que té relació amb l’existència dels narcopisos, que ha provocat la reacció del veïnat. De fet, a finals de novembre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana en van desarticular un altre. Des de principis d’any la xifra de narcopisos tancats per la policia arriba a la trentena.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram