L’Assemblea de Barris per a un Turisme Sostenible (ABTS) va tornar a mobilitzar-se a finals del mes passat per denunciar el model econòmic i turístic de la ciutat.

Sota el lema Prou #aBús Turístic, la plataforma va dur a terme el passat 26 de novembre una acció coordinada a sis punts de la ciutat (al Poblenou, a la Sagrada Família, a Gràcia, a la Via Laietana, al peu de l’estàtua de Colom i a la plaça d’Espanya) que va consistir a aturar, durant uns 20 minuts, la ruta de diferents línies del Bus Turístic de la ciutat.

L’ABTS va reivindicar aquesta acció en un comunicat aquell mateix dia, assegurant que “el creixement desmesurat i el monocultiu del turisme afecten els veïns a través de l’especulació immobiliària, la substitució dels comerços de proximitat, la gentrificació, la precarietat laboral, la privatització dels espais comuns, la saturació del transport públic i la destrucció de la cultura popular”. L’ABTS creu que els busos turístics són “la cirereta del pastís d’aquesta indústria, però representen molts dels trets del tipus de ciutat a la qual l’actual model ens està conduint”.

Segons l’ABTS, aquests autobusos són “un clar exemple d’un servei públic d’ús exclusiu per a turistes”, que es potencia alhora que es tanquen línies “incomunicant encara més la Zona Franca o La Bordeta”, i denuncien que la ciutat s’ha convertit “en un museu i un parc temàtic”, advertint que la “cultura dels barris està amenaçada per la pressió especulativa”, alhora que reivindiquen, una vegada més, que la ciutat “és per viure-hi, no per viure’n”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram