Jordi Marti Galbis

El portaveu de Junts per Catalunya, Jordi Martí Galbis. Foto: Junts

El Grup municipal de Junts per Catalunya ha promogut un acord unànime a l’Ajuntament que insta al govern municipal a dissenyar una estratègia específica per lluitar contra la proliferació de delictes amb arma blanca a Barcelona. El pla s’haurà d’acordar amb el departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. El portaveu de Junts, Jordi Martí Galbis, ha denunciat que l’Ajuntament “va molt tard” per aturar la problemàtica de la tinença i ús d’armes blanques a Barcelona, un assumpte que genera “alarma social” a la ciutat.

La proposició, presentada per Martí Galbis a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament, reclama al consistori que implementi “controls aleatoris a les zones més afectades i més recursos per aconseguir una millor detecció de les armes blanques també en col·laboració amb els establiments de les zones d’oci”. La iniciativa s’ha aprovat per unanimitat de totes les forces polítiques.

No podem permetre que esclati un tema, que s’enquisti i es pugui acabar normalitzant, ja ho vam viure amb els botellots”, ha assenyalat Martí Galbis, que ha reclamat buscar solucions i “que els professionals, que saben fer la seva feina, la puguin fer amb apoderament, instruments, estratègies i ordres polítiques”.

ERC: “La navalla no és cultura de cap nacionalitat”

En la mateixa línia ERC ha aconseguit que l’Ajuntament aprovi incrementar les accions, els operatius, els controls i la investigació sobre la tinença d’armes blanques, aplicant tots els mitjans tècnics a l’abast i amb la incorporació de noves tecnologies.  El portaveu republicà, Jordi Coronas, ho ha justificat perquè tot i el descens dels delictes en general, els robatoris amb violència van a l’alça.

Coronas també ha carregat contra les declaracions del tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle, en les quals atribuïa l’augment de delictes amb arma blanca a la “cultura de la navalla importada d’altres països”. “Hem de vigilar molt amb les paraules per evitar no promoure discursos que acaben sent racistes i xenòfobs i que no ajuden a parlar amb la serenor que cal”, ha dit Coronas. I ha sentenciat: “La navalla no és una cultura de cap ètnia o nacionalitat determinada, en tot cas podem parlar de contextos socials polítics o nacionals que fan que la població de determinats llocs busqui l’autoprotecció”.

El portaveu d’ERC ha insistit que “calen més efectius policials, més accions preventives, però sobre tot polítiques transversals preses amb el cap fred i no a cop de titular, i això també val per les declaracions”.