Els premis es van entregar dilluns a l’Ajuntament. Foto: Ajuntament

L’artista Jaume Plensa, el CAP Gòtic i les Pageses de la Boqueria han estat guardonats amb el premi Ramblistes d’Honor que entrega l’associació Amics de la Rambla. El guardó, creat el 1961, té com a objectiu distingir les persones, entitats, institucions i empreses que hagin contribuït a promoure el prestigi de la Rambla i de Barcelona.

En el cas de Plensa, el guardó ressalta la seva obra artística i el seu paper en la internacionalització de la ciutat. Pel que fa al CAP Gòtic se li reconeix la seva “contribució a la salut dels veïns de la Rambla i del barri Gòtic”, mentre que a les Pageses de la Boqueria se li destaca la seva “vocació de servei” envers els veïns de la Rambla i la ciutat.

L’acte d’entrega dels premis es va celebrar dilluns al Saló de Cent de l’Ajuntament i va estar presidit per l’alcaldessa Colau. “S’ha de mantenir viu l’esperit d’aquests premis, que volen fer de la Rambla un espai dinàmic per viure i compartir”, va afirmar Colau, que va afegir que la Rambla “és el carrer més genuïnament barceloní”. Sobre l’esperada i reivindicada reforma de l’avinguda, l’alcaldessa va dir que és una de les prioritats de l’Ajuntament, però ho va condicionar al fet que hi hagi “disponibilitat pressupostària”.

Per la seva banda, el president d’Amics de la Rambla, Fermín Villar, va insistir en la reforma i va assegurar que “hauria d’haver estat el primer carrer a pacificar-se i tancar-se al trànsit”.