Passola serà la primera dona que presidirà l’entitat. Foto: Acadèmia del Cinema Català

La productora i cineasta Isona Passola i Vidal serà la nova presidenta de l’Ateneu Barcelonès, i serà la primera dona que presidirà la institució en els seus 140 anys d’història. Passola substituirà en el càrrec Jordi Casassas, qui ha exercit el càrrec des de 2014 en dos mandats.

La candidatura encapçalada per Isona Passola sota el nom de Reactivem l’Ateneu ha estat l’única que s’ha presentat a les eleccions, de manera que la comissió electoral l’ha declarat electa de manera automàtica, només pendent de la presa de possessió, prevista al març.

Completaran la nova junta la vicepresidenta primera Lluïsa Julià Capdevila; el vicepresident segon Genís Roca Verard; el secretari Ricard Faura i Homedes; el vicesecretari Pedro Santos e Silva; la bibliotecària Teresa Mañà Terré; la conservadora Elisabet Cirici i Amell; el tresorer-comptador Daniel Faura Llimós, i els vocals Joan Safont i Plumed, Rosa Maria Malet Ybern, Jordi Jiménez Guirao, Paula Przybylowicz Vidal, Laura Feliu i Martínez, Marià De Delàs Malet, i Carme Gual Via.