Collboni Barceloneta

Collboni i el regidor Batlle durant la compareixença d’avui. Foto: N. Vidal i L. Fíguls/ACN

L’Ajuntament ha anunciat avui que destinarà un total de 31 milions d’euros del pressupost municipal a millorar l’espai públic i reforçar els serveis del barri de la Barceloneta.

Ho ha explicat l’alcalde, Jaume Collboni, en un acte en què ha assegurat que l’objectiu és fer “canvis estructurals” al barri, donar compliment a reivindicacions històriques dels veïns i veïnes i garantir els seus drets socials. Així, contempla equipaments com el nou CAP o més places d’escola bressol. Aquest paquet d’inversions forma part de l’acord de pressupostos al qual el PSC va arribar amb ERC i inclou una reserva de 10 milions d’euros per un pla de retorn a la Barceloneta vinculat a la Copa Amèrica. De fet, Collboni ha afirmat que “és just recordar que Esquerra va donar suport a aquest pressupost”.

Durant la seva compareixença, el batlle socialista ha volgut deslligar aquestes inversions a la celebració de la Copa Amèrica. “El Centre d’Atenció Primària, les escoles bressol o l’habitatge per a la gent gran és obvi que no tenen a veure amb la Copa Amèrica. Són inversions que les hauríem fet igual”, ha dit Collboni, que en paral·lel ha admès que “a l’estiu hi haurà ús de l’espai públic”. De fet, des d’ERC sí que admeten la relació entre les inversions i l’esdeveniment, ja que els republicans han parlat de “pla de retorn a la Barceloneta per la Copa Amèrica”.

El moviment contra la Copa Amèrica

Així mateix, coincidint amb la compareixença de Collboni a la Barceloneta, aquest divendres, la plataforma ha recordat a través de les seves xarxes socials quina és la seva posició respecte a l’esdeveniment esportiu i la gestió municipal que se n’està fent.

No a la Copa Amèrica reclama que el consistori “publiqui de forma íntegra tota la documentació referent als acords de la celebració de la Copa Amèrica”. A més vol que s’elaborin estudis sobre “l’impacte ambiental, la mobilitat i els preus dels pisos” i que, en qualsevol cas, mai més se celebri aquest esdeveniment a Barcelona després de l’edició d’enguany. Finalment, l’organització considera que les promeses de l’Ajuntament de fer que 10 milions d’euros de la taxa turística es destinin a la Barceloneta per contrarestar els impacte negatius de la celebració de l’esdeveniment és un “maquillatge” per tapar “la cara més fosca de la Copa Amèrica”.

A banda, aquest dissabte la plataforma No a la Copa Amèrica ha convocat una concentració a la plaça del Pou de la Figuera, el també anomenat Forat de la Vergonya, per protestar contra la celebració del gran esdeveniment esportiu de vela. “Han aixecat un model que ens ofega i empobreix, i ens expulsa”, diuen des de l’organització dels moviments socials.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram