La residència intervinguda és la Bertran i Oriola. Foto: Generalitat

La Generalitat ha intervingut la residència Bertran i Oriola de la Barceloneta, situada al carrer Carbonell, després es detectessin mancances en el tracte als avis i àvies durant dues inspeccions fetes darrerament. A partir d’ara la gestió l’assumirà l’entitat Germanetes Hospitalàries-Psicoclínica de la Mercè, que també gestiona la residència que va començar a funcionar fa uns dies a l’avinguda del Paral·lel.

De fet, la setmana passada es van traslladar 20 pacients a la residència del Paral·lel, dels 40 que hi havia, mentre que vuit són a l’Hospital del Mar. La situació de la Bertran i Oriola també ha provocat que des del passat 13 de març l’Equip d’Atenció Primària de la Barceloneta (EAP) estigui donant suport a la residència amb la visita diària d’un metge i una infermera.

Les dues inspeccions es van fer els dies 13 i 14 d’abril i aquest diumenge la Generalitat va constatar la “incapacitat de reparar les mancances” que s’havien detectat. Això va provocar que se cessés i es rellevés la direcció.