Una dona protesta contra la marxa abolicionista. Foto: @PutasLibRaval

El debat sobre la prostitució es va fer visible amb molta claredat el passat 11 de maig al Raval. Aquell dia el col·lectiu Dones per l’Abolició va organitzar una manifestació contra aquesta realitat social que tenia part del seu recorregut pel Raval. Més d’un centenar de dones es van congregar per l’abolició del “mercadeig de les dones” amb l’objectiu de reivindicar una llei abolicionista tant per la prostitució com per pràctiques que consideren “de compravenda” del cos de les dones, com la maternitat subrogada.

Quan la protesta va arribar al carrer Robador, un dels punts històrics del barri on s’exerceix la prostitució, una vintena de dones, algunes d’elles prostitutes, van intentar boicotejar la marxa. Les integrants de la contra protesta van llençar pols de colors lss manifestants i les van titllar de “masclistes i conservadores” perquè consideren que no respecten els drets de les prostitutes ni la seva llibertat d’exercici.

ESTIGMATITZACIÓ
El dia abans un centenar d’entitats feministes, LGTBI i de moviments socials i veïnals ja havien mostrat el seu rebuig a la manifestació abolicionista. En un comunicat van afirmar que a la ciutat “no són benvingudes iniciatives que fomentin l’estigmatització de cap col·lectiu vulnerable”.

Per la seva banda, des de la Marxa per l’Abolició denuncien que Barcelona s’ha convertit en “la capital del turisme sexual del sud d’Europa” i exigeixen a les institucions que es posicionin al costat de la “dignitat i la pau de les dones”. “La prostitució no és una feina qualsevol”, conclouen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram