El Raval està patint la crisi causada pel coronavirus. Foto: Ajuntament

Més d’una setantena d’organitzacions de perfils molt diferents del Raval, a través de la Fundació Tot Raval, han posat en marxa recentment la campanya #sumapelraval amb l’objectiu de recaptar fons per ajudar a totes aquelles famílies que estan patint les conseqüències de la crisi social i econòmica causada per la pandèmia del coronavirus.

Totes les donacions que es facin s’entregaran a les diverses xarxes que hi ha al barri i a les entitats a través del Banc de Recursos Mancomunats de Ciutat Vella per tal que es facin arribar a les famílies. Les entitats fan una crida a donar aliments, productes de neteja i d’higiene personal i material escolar. En paral·lel, també es poden fer aportacions econòmiques que es canalitzen, igual que les donacions de material, a través de la pàgina web www.sumapelraval.org.

Des de les entitats que tiren endavant la campanya remarquen que la crisi provocada pel coronavirus ha fet que “moltes persones i famílies del Raval no puguin cobrir les seves necessitats més bàsiques”. Tot i que recorden que des del començament de la pandèmia diverses xarxes ciutadanes i entitats social han treballat per respondre a la situació d’emergència, afegeixen que “és necessari un reforç veient l’augment exponencial de la demanda i la previsió que aquesta situació continuï en els pròxims mesos”.